Hoe zit dat fiscaal

Uw Yamaha motor leasen is fiscaal goed geregeld…in úw voordeel!

 

Alle prijzen op deze site zijn gebaseerd op netto operational lease en 60 maanden looptijd. Dus least u zonder onderhoud en zonder verzekering. Die regelt u beide zelf. Wel is het mogelijk via XLLease de module onderhoud voor uw Yamaha al direct mee te nemen in uw leasecontract.

 

Uw motor zakelijk aanschaffen of leasen? Geen probleem…

…als u uw Yamaha motor gebruikt voor zowel zakelijke als privé-ritten. De fiscus ziet het woon-/werkverkeer ook als zakelijk gebruik. Welk soort vervoermiddel u als ondernemer of directeur-aandeelhouder aanschaft of least? Dat is puur en alleen úw ondernemersbeslissing. Het staat de ondernemer dus vrij te kiezen voor het ene of het andere vervoermiddel. Uiteraard binnen de grenzen van redelijkheid en zakelijkheid.

 

Bijtelling voor uw zakelijke motor kan gunstig uitpakken

Bij een auto wordt 22% van de catalogusprijs als bijtelling belast. Anders dan bij een auto, berekent de fiscus voor de motor geen “forfaitaire bijtelling” voor het privé-gebruik. Wel belast de fiscus het werkelijke aantal gereden privé-kilometers voor de eveneens werkelijke kilometerprijs. Dat kan in de praktijk dus veel gunstiger uitpakken dan bij uw auto.

 

En de bijtelling als u ook een auto van de zaak heeft? In uw voordeel!

Voor de meeste auto’s geldt de forfaitaire 22%-bijtelling. Tenzij u met een sluitende kilometeradministratie aantoont dat u niet meer dan 500 km privé per jaar met de auto rijdt. U heeft gelijktijdig ook een motor van de zaak? Geen probleem. Dit beïnvloedt deze bijtelling niet. Want voor het privé-gebruik van de motor geldt immers een geheel eigen regeling. Rijdt u met de auto van de zaak niet privé, maar met de motor wel? Dan krijgt u alleen voor de motor de bijtelling voor de daadwerkelijk gereden privé-kilometers.

 

Motor privé aanschaffen en kosten: let op de regels

Bij aanschaf op de zaak zijn voor uw onderneming alle kosten aftrekbaar, maar voor u, als berijder, wordt het privé-gebruik belast. Concreet: voor de werkelijke kilometers x de werkelijke kilometerkostprijs. Schaft u de motor privé aan? Dan zijn de kosten niet aftrekbaar, maar kunt u de zakelijke kilometers wel tegen 19 eurocent per kilometer onbelast door de zaak laten vergoeden. Die vergoeding is dan bij de zaak wel aftrekbaar, maar bij de berijder niet belast.

 

Extra fiscale voordelen van een motor

De overheid ziet motorfiets- en scootergebruik tot nu toe als vervoermiddel voor het terugdringen van de files. Een eventuele nieuwe toekomstige fiscale regelgeving zal daar niet anders over denken.

 

 

Wilt u contact?

Stel uw vragen aan Henk Gerrits. Hij is motorlease adviseur en staat graag voor u klaar.

Contact opnemen